Minecraft Wiki
Advertisement

Üdvözlünk a Minecraft Wiki magyar projektoldalán!

Minden cikk fontos amelyik a főoldalon található (vagyis hivatkoznak rá), ezeket kéne először lefordítani.

A saját magyar wiki oldal kb. 12.-én kedden lesz meg, valószínűleg a hu.minecraftwiki.net oldalon. Minden oldal összes képe, sablonja, stb., amiben magyar fordítás sablon van, átimportálódik a magyar wikibe. Miután meglesz az új wiki, mindenki regisztráljon azon is, és javítsátok ki a linkeket az oldalakon, hogy a magyar wikiben lévő cikkre mutassanak, ne az angolra +/hu; és fordítsátok le a sablonoldalakat. TunShaHUN(talk/contribs) 06:41, 7 July 2011 (UTC)

Mit kell csinálnom?[]

  • Kövesd ezt a kis leírást a fordítás elkezdéséhez
  1. Előszőr, menj egy angol nyelvű cikk oldalára és kattints az "Edit" feliratra fent,ne a szövegrész melletti gombra. Jelölj ki mindent és másold ki.
  2. A magyar nyelvű oldalnak a Dirt helyett így kell kinéznie: Dirt/hu, csak rakj egy /hu-t a link után hogy elkezdhesd a fordítást. Most másold be a szöveget amit kimásoltál, ugyanabban a formátumban mint ahogy az eredeti oldalon volt és kezdd el fordítani!
  3. Ne felejtsd el berakni az oldal tetejére a {{project|Hungarian translation}} sablont, ez ki fog helyezni egy kis dobozt jobboldalra, ami mutatja hogy ez az oldal a magyar fordításhoz tartozik
  • Próbáld használni az alap elrendezést, sokat segíthet neked a fordításban.
  • Próbálj ne szó szerint fordítani és ne használd a Google fordítót, csak ront a helyzeten, próbáld a saját angoltudásod alapján fordítani, ha nem jó, akkor más úgy is kijavítja.

Fordítók[]

Standard elnevezések[]

Miután ráakadtam a koreai fordítóprojekt oldalára, úgy döntöttem, hogy az esetleges viszályok elkerülése érdekében felsorolom az angol szavakat magyar megfelelőjükkel. Ezt tessék használni. (A Megbeszélés oldalon lehet változtatni, és ha mindenki elfogadja, akkor az lesz a standard.) Ne módosítsatok ezen a listán, ha akartok változtatni, ott a megbeszélés oldal. A Ctrl + F-fel könnyen ki lehet keresni azt a szót, amelyben nem vagyunk biztosak.


(Megjegyzés: a listát a koreai projektoldalról vettem kölcsön, és minden egyes szót magam írtam át magyarra. Mivel a szavak nincsenek betűrendben [úgy tűnik, kategóriákra vannak osztva, mint mobok, eszközök, stb.], a Ctrl + F-fel lehet keresni. TunSha 17:20, 3 June 2011 (UTC)

Rendezhető táblázatba raktam, az alapértelmezett elrendezés maradt az eredeti felsorolás, a fordításokhoz nem nyúltam. maLakai 14:59, 1 July 2011 (UTC))

Completed Project[]

Congratulations!

http://hu.minecraftwiki.net/Minecraft_Wiki

Megvan a subdomain, Wynthyst üdvözletét küldi. A következő feladat az lenne, hogy a linkeket megjavítsuk, illetve a sablon oldalakat lefordítsuk. TunShaHUN(talk/contribs) 05:51, 10 July 2011 (UTC)

Advertisement