Морква
Carrot JE3 BE2.png
Carrots Age 0 JE2 BE2.pngCarrots Age 1 JE2 BE2.pngCarrots Age 2 JE2 BE2.pngCarrots Age 3 JE2 BE2.png
Тип

Їжа

Заповнення

3 (Half Hunger.svgHunger.svg)

Готується

Ні

Поновлюваний

Так

Складається

Так (64)

Значення даних
Блок
 dec: 141 hex: 8D bin: 10001101
Предмет
 dec: 391 hex: 187 bin: 110000111
Ім'я
Блок
carrots
Предмет
carrot

Морква — це предмет їжі, який може бути з'їдений гравцем.

Отримання

Сільське господарство

Моркву можна виростити і зібрати на грядці. Посаджена морква має пройти 8 етапів росту і 4 візуально окремих етапів для повного дозрівання. З повністю зрілої моркви випадає від 1 до 4 морквин. Для швидкого вирощування моркви можна використовувати кісткове борошно. Якшо при збиранні врожаю моркви використовувати інструмент із зачаруванням «удача», то кількість моркви, що випаде, збільшиться на 1 з кожним рівнем зачарування.

Селяни-фермери можуть вирощувати і збирати моркву на городах у селах.

Кролики можуть знаходити та з'їдати посаджену моркву, зменшуючи її стадію дозрівання до 1. З моркви, яку з'їв кролик не випадуть морквини.

Зомбі

Із зомбі, зомбі-селян та висушнів із шансом 2,5% (140) може випасти залізний злиток, морква чи картопля, якщо їх убив гравець. Кожен рівень продуктивності збільшує цей шанс на 1% (1100), тому шанс випадення моркви дорівнює:

  • 1120 (приблизно 0,83%)
  • 11600 (приблизно 1,83%) з Продуктивністю I
  • 17600 (приблизно 2,83%) з Продуктивністю II
  • 23600 (приблизно 3,83%) з Продуктивністю III

Природна поява

На городах у селах з шансом 20% може бути посаджена морква.

Здобич зі скринь

3-5 морквин можна знайти в скринях аванпосту розбійників із шансом 57,5%, 4-8 у скринях запасів затонулих кораблів із шансом 44,9%.

Також 1-2 моркви можна знайти в бонусній скрині із шансом 50%.‌[Лише у Bedrock Edition]

Використання

Морква відновлює Half Hunger.svgHunger.svg, якщо її з'їсти.

Розмноження

Морквою можна приманити та нагодувати свиней та кроликів.

Селяни можуть підбирати моркву, для розмножування. Для цього їм достатньо 12 морквин.

Торгівля

Селяни-фермери можуть придбати у гравця 22 морквини за 1 смарагд на першому етапі торгівлі із шансом 25% (14)‌[Лише у Bedrock Edition] або 40% (25)‌[Лише у Java Edition].

Як інгредієнт для крафту

Інгредієнти Процес Назва
Золотий самородок +
Морква

Золота морква
Вудка +
Морква

Морква на паличці
Морква +
Червоний гриб +
Смажена кролятина +
Коричневий гриб +
Миска

Тушкований кролик

Компостування

Використання морвки в компостері має шанс у 65% збільшити рівень компосту на 1.

Досягнення

Значок Досягнення Опис Предок Завдання (якщо відрізняється) Внутрішній ідентифікатор
Advancement-plain-raw.pngСільське господарствоСвіт повний друзів і їжіЇжте все, що можна їсти.husbandry/root
Advancement-fancy-raw.pngЯк не з'їм, то понадкушуюЗ'їжте все, що зможете, навіть якщо це не піде вам на користьМагія чорноземуЗ'їж всі ці 39 їжі. Інші продукти, як торт, ігноруються для досягнення.husbandry/balanced_diet

Історія

Шаблон:History

Java Edition
1.4.212w34aCarrots Age 3 JE2 BE2.png Моркву додано у гру. Її можна отримати лише як рідкий дроп при вбивстві зомбі.
August 28, 2012Dinnerbone показав зображення осідланої свині, яку гравець контролював з допомогою моркви на паличці. Спочатку Dinnerbone хотів використати пшеницю як приманку, але потім вирішив, що це буде морква,[1][2]
12w34aМорква тепер використовується для крафту золотої моркви.
12w36aТепер моркву можна знайти у селах.
Морквою тепер можна розмножувати свиней.
З моркви можна зкрафтити моркву на паличці.
12w37aCarrot JE3 BE2.png Тепер текстура моркви змінена, і тепер відображається як одна морквина.
1.513w04aКіскове борошно вирощує моркву на одне стадію, а не повністю. Гравець не баче деяких стадій, бо вони виглядають однаково.
1.814w02aТепер відновлює 3 (Half Hunger.svgHunger.svg) а не 4 (Hunger.svgHunger.svg).
Фермери тепер можуть придбати у гравця 15-19 морквин за 1 смарагд.
14w04aСеляни-фермери тепер можуть збирати стиглу моркву з грядок.
Селяни тепер можуть розмножуватися, якщо їм дати 12 морквин.
14w25aБлок посадженої моркви видалено з інвенторя гравця. Він існує лише як блок у грі.
14w27aДодані кролики, яких можна приманити і розмножити морквою. Кролики також поїдають посаджену моркву.
Морква тепер використовується для крафту тушкованого кролика.
14w34aКроликів більше не можна приручити.
1.915w38aЗбільшилися шанси дропу моркви2 35 з кожної стиглої моркви 2 57.
1.1318w11aМорква тепер може згенеруватись у скрині у затонулому кораблі.
1.1418w43aCarrot JE3 BE2.png Текстура моркви була змінена.
Carrots Age 0 JE2 BE2.png Carrots Age 1 JE2 BE2.png Carrots Age 2 JE2 BE2.png Carrots Age 3 JE2 BE2.png Текстури посівів моркви були змінені.
18w47aМорква тепер може згенеруватись у скринях аванпосту розбійників.
19w03aДодано звуки саджання й ламання для моркви.
Якщо покласти моркву в новий компостер, з шансом у 50% його рівень може збільшитись на 1.
19w05aМорква тепер має шанс у 65% на збільшення рівня компосту на 1.
1.1519w34aБджоли тепер можуть опилювати посіви моркви.
Заплановані версії Java Edition
1.1721w13aМодель посівів моркви була змінена, тому текстури заднього боку були віддзеркалені.
Pocket Edition Alpha
0.8.0build 2Моркву можна отримати, якщо вбити зомбі.
build 3Морква може випасти при обробці блоку трави.
build 4Морква більше не випасть при обробці блоку трави.
0.9.0build 1Моркву тепер можна знайти в селах
Моркву тепер можна використовувати для розведення свиней.
0.12.1build 1Морква тепер поповнює голод замість здоров'я.
Селяни-фермери тепер можуть збирати стиглу моркву з грядок.
Морква тепер використовується для крафту золотої моркви.
0.13.0build 1Моркву можна використати для розведення кроликів.
Морква тепер використовується для крафту тушкованого кролика.
0.15.0build 1З моркви можна зкрафтити моркву на паличці.
0.16.2Моркву можна знайти у скринях всередині великих будинків у селах в біомі крижаних піків та мегатайги.
Pocket Edition
1.0.4build 1Фермери тепер можуть придбати у гравця 15-19 морквин за 1 смарагд.
Bedrock Edition
1.2build 1Моркву можна знайти у бонусних скринях.
1.2.14build 1Морква тепер може згенеруватися у скрині у затонулому кораблі.
1.10.0beta 1.10.0.3Моркву тепер можна знайти у скринях аванпосту розбійників.
Carrot JE3 BE2.png Текстура моркви була змінена.
Carrots Age 0 JE2 BE2.png Carrots Age 1 JE2 BE2.png Carrots Age 2 JE2 BE2.png Carrots Age 3 JE2 BE2.png Текстури посівів моркви були змінені.
1.11.0beta 1.11.0.1Морквою тепер можна наповнювати компостери.
beta 1.11.0.4Торгівля була змінена, селяни-фермери тепер мають шанс у 25% купити 22 морквини за смарагд.
1.14.0beta 1.14.0.1Бджоли тепер можуть опилювати посіви моркви.
Legacy Console Edition
TU14CU11.04Patch 1Додана морква.
Crops Age 0 JE1 BE1.png Crops Age 1 JE1 BE1.png Crops Age 2 JE1 BE1.png Carrots Age 3 JE1 BE1.png Додано посіви моркви.
1.91Морквою тепер можна наповнювати компостери.
New Nintendo 3DS Edition
0.1.0Carrot JE2 BE1.png Додана морква.
Crops Age 0 JE1 BE1.png Crops Age 1 JE1 BE1.png Crops Age 2 JE1 BE1.png Carrots Age 3 JE1 BE1.png Додано посіви моркви.

Проблеми

Звіти про помилки, пов’язані з «Морква», підтримуються в системі відслідковування помилок Mojira. Повідомляйте про виявлені помилки там (англійською мовою).

Галерея

Посилання