Дельфін

Матеріал з Minecraft Wiki
Перейти до: навігація, пошук
Дельфін
Dolphin.gif
Здоров'я

10 (Heart.svgHeart.svgHeart.svgHeart.svgHeart.svg)

Сила атаки

Легко: 2 (Heart.svg)
Нормально: 3 (Heart.svgHalf Heart.svg)
Складно: 4 (Heart.svgHeart.svg)

Спавн

Усі океанічні біоми, крім замерзлих

Внутрішній ID

JE: ?
BE: 31

ID об'єкта

dolphin

Дельфін (англ. Dolphin) — нейтральний моб, що мешкає у всіх видах океану, крім замерзлого.

Спавн

Дельфінів можна виявити, плавающими групами по 3-5 осіб у всіх океанічних біомах, крім замерзлого. Дельфіни спавнятся безперервно до тих пір, поки вимоги їх кількості не буде виконано, точно як у випадку з кальмарами.

Є шанс 10 %, що в кількості дельфінів заспавнится дитина.‌[Лише у Bedrock Edition]

Дроп

При вбивстві дельфіну можна отримати 0-1 сиру тріску (смажену тріску при смерті від вогню). Максимальне кількість дропу збільшується на 1 одиницю за рівень «Здобичі». Таким чином, вбивство дельфіна зброєю, зачарованим на «Здобич» III рівня, дозволить отримати до 0-4 предмета. Також випадає 1-2 сфери досвіду.‌[Лише у Java Edition]

Поведінка

Дельфіни вистрибують з води

Дельфіни звичайно плавають великими групами, періодично вистрибуючи з води, щоб подихати повітрям. Крім того вони здатні перестрибувати в інші водойми. Також вони переслідують гравця, що пливе на човні.

Гравці, що плавають в межах 9 блоків від дельфінів, отримують ефект грація дельфіну на 5 секунд. Гравець з накладеним ефектом на невидимості не отримують ефект, якщо він вже був даний до того, як гравець став невидимим. У Bedrock Edition гравець просто отримує підвищення швидкості без статусу ефекту.

Дельфінів залучають впали предмети, що знаходяться всередині найближчих блоків води, вони штовхають їх в низ і переслідують.‌[Лише у Java Edition] Якщо дельфіну не вдається знайти шлях до впалого предмету, він може залишитися під водою, поки не потоне. Якщо дельфін знаходиться всередині або на затопленому блоці, нижній частині плити або на скрині з блоком повітря зверху, то дельфін не потоне.

Якщо гравець або інший моб нападе на дельфіна, то вся зграя звернеться проти кривдника, атакуя групою, подібно вовкам і зомбованих піґлінів.

Годування дельфінів сирою тріскою або лососем збільшить «довіру» дельфінів і дозволить гравцю взаємодіяти з ними, в залежності від кількості відданої риби.

Коли гравець годує дельфінів сирою тріскою чи лососем, вони пливуть до найближчого затонулого корабля, скарбуу чи підводним руїнам. Спочатку дельфіни шукають скриню в спорудах, а не самі споруди, зруйнування скрині змушує дельфіна шукати нову споруду з недоторканими скринями.

Дельфіни також уникають контакту у звичайними і старими вартовими.

Слабкості

Якщо дельфін опиниться за межами води, він почне отримувати шкоду від задушення приблизно через дві хвилини, і врешті-решт загине, як кальмар. Опинившись на суші, дельфін почне активно шукати воду, щоб вижити.

Вони не можуть жити, не отримуючи час від часу потрібну кількість повітря, тому, якщо дельфіни залишаються під водою більше чотирьох хвилин, вони починають тонути. Ефект підводне дихання не дозволить дельфінам загинути від утоплення.

Дельфіни не можуть бути пасажирами човна, аналогично кальмарам та усім видам риб..

Дельфінів можна прив'язати зо допомогою повідка.

Оскільки дельфін — водний моб, він схильний до дії чар «Пронзання».‌[Лише у Java Edition]

Звуки

ЗвукПідзаголовокДжерелоОписІдентифікаторКлюч перекладуГучністьКрокВідстань ослаблення
Дельфін щебече? ? entity.dolphin.ambientsubtitles.entity.dolphin.ambient? ? 16
Дельфін свистить? ? entity.dolphin.ambient_watersubtitles.entity.dolphin.ambient_water1, 10 = 0.8
7, 8 = 0.75
2–6, 9 = ?
? 16
Дельфін атакує? ? entity.dolphin.attacksubtitles.entity.dolphin.attack? ? 16
Дельфін помирає? ? entity.dolphin.deathsubtitles.entity.dolphin.death? ? 16
Дельфін їсть? ? entity.dolphin.eatsubtitles.entity.dolphin.eat0.75? 16
Дельфін поранений? ? entity.dolphin.hurtsubtitles.entity.dolphin.hurt? ? 16
Дельфін стрибає? ? entity.dolphin.jumpsubtitles.entity.dolphin.jump0.75? 16
Дельфін грається? ? entity.dolphin.playsubtitles.entity.dolphin.play? ? 16
Дельфін хлюпається? ? entity.dolphin.splashsubtitles.entity.dolphin.splash? ? 16
Дельфін пливе? ? entity.dolphin.swimsubtitles.entity.dolphin.swim? ? 16

Досягнення

Іконка Досягнення Опис Вимоги для здобуття досягнення (якщо різні) Доступність Очки досягнень Xbox Тип трофея (PS)
Xbox PS Bedrock Nintendo
ЕхолокаціяНагодуйте дельфіна рибою і попросіть показати дорогу до скарбів  Нагодуйте дельфіна сирою тріскою і нехай він веде вас до скарбів.Xbox 360ТакТакWii U20GSilver

Значення даних

Дельфіни мають пов'язані з ними дані сутностей, які містять різні властивості мобів.

  • Дані сутностей
    • Теги, загальні для всіх об'єктів see Шаблон:Nbt inherit/entity/template
    • Теги, загальні для всіх мобів see Template:Nbt inherit/mob/template
    •  TreasurePosX: Координата X дельфіна, коли веде гравця до скарбу, 0, якщо CanFindTreasure невірно.
    •  TreasurePosY: Координата Y дельфіна, коли веде гравця до скарбу, 0, якщо CanFindTreasure невірно.
    •  TreasurePosZ: Координата Z дельфіна, коли веде гравця до скарбу, 0, якщо CanFindTreasure невірно.
    •  GotFish: 1 чи 0 (true/false) - Якщо цей дельфін дістав рибу від гравця.
    •  CanFindTreasure: 1 чи 0 (true/false) - Якщо цей дельфін може привести гравця до скарбів.

Історія

18 листопада 2017 рокуDolphin (pre-release).png Дельфіни вперше були показані у відеоролику під час MineCon Earth.
Java Edition
1.1318w15aDolphin.png Дельфіни додані до гри.
18w19aДельфіни тепер випливають на поверхню, якщо починають тонути.
Тепер дельфіни дають гравцю ефект «Грація дельфіна». Це дозволяє гравцю пливти швидше, якщо гравець плаває поруч з ним.
18w19bТепер з дельфінів випадає досвід.[1]
18w20cТепер дельфіни, що опинилися на суші, стрибають, щоб спробувати повернутися у воду.
Тепер дельфіни виживають протягом двух хвилин без води, замість десяти секунд.
18w21aТепер дельфіни можуть привести гравця до скарбів.
Дельфіни більше не можуть носити броню.[2]
pre2Дельфіни більше не можуть сидіти в човні.[3]
pre6Теперь дельфіни точніше ведуть гравця до скарба.
1.1419w08aНа дельфінів більше не можна одягнути броню, використовуючи роздавальник.
Bedrock Edition
1.4.0beta 1.2.20.1Dolphin BE Revision 1.png Dolphin BE Revision 1.png Дельфіни та їх дитини додані до гри.
beta 1.2.20.2Dolphin.png Dolphin.png Моделі дельфінів оновлені з незначними змінами в направленні плавників.
Тепер у дельфінів є звуки.
1.5.0beta 1.5.0.0Тепер дельфіни можуть привести гравця до затонулих кораблей і підводним руїнам.
Legacy Console Edition
TU691.76Patch 38Dolphin.png Дельфіни додані до гри.
Dolphin.png Дитину дельфіна тепер можна заспавнити, використовуючи відповідне яйце виклику на дорослій особі.

Проблеми

Звіти про помилки, пов’язані з «Дельфін», підтримуються в системі відслідковування помилок Mojira. Повідомляйте про виявлені помилки там (англійською мовою).

Цікаві факти

  • Для створення звуків, що видаються дельфінами в грі, провідний саунд-дизайнер Mojang, Самуель Обер, відвідав Кольморденскій зоопарк, щоб записати звуки справжнього дельфіна.[4]
  • Якщо дельфін викинутий на берег і знаходиться у ворожому стані, він повільно пересувається до своєї цілі.
  • Спочатку дельфіни мали окрему голову і тіло при першому показі у відеоролику на MINECON 2017.
    • Дельфін також показаний на постері для 1.13.
  • Дитини дельфінів є ексклюзивом Bedrock Edition.
  • Дельфіни хоча і розумні моби, але можуть потрапити на бульбашки, що виходять з магми і померти.

Галерея

Офіційні твори мистецтва

Примітки

  1. MC-128681
  2. MC-128493
  3. MC-128241
  4. "Talking Dolphins" – Minecraft.net, 19 травня 2018 року